15 Mart 2008 Cumartesi

Geçen hafta ve gölyazı beldesi

Gölyazıda gün batımı


Bursa'ya 34 km uzakta harika bir yer..Ulubat gölünde bir ada... bir köprü ile ana karaya bağlı tarihi bir yer.Sit alanı ilan edilmiş doğallığı bozulmamış bir belde..Ulubat gölü köylünün geçim kaynağı balıkçılık yaygın olarak birazda zeytincilik var.

Gölyazıdan genel görüntü

bir balıkçı kayığı

Geçen haftadan beri yoğunluktan bir türlü yazamadın .Kızım gelmişti ya onunla haşır neşir olduk.Pazar günü onu İzmir'e yolcu ettikten sonra bay-bayan Bursa yakınındaki tarihi Gölyazı beldesine gittik.Arkadaşlarımızla buluşup tarihi beldede güzel bir gün geçirdik.Ogün oğluşum fotoğraf makinasına el koyduğu için fotoğraf çekemedim.Ama size oraları göstermek için Gölyazı belediyesi resmi sayfası ve wow turkey sayfasından değerli arkadaşların çektiği güzel fotoğrafları yazıma aldım.Umarım buraları görmeye gelirsiniz.Özellikle gün batımını izlemek tutulan taze balıkları yemek zevkli oluyor.Ana karada büyük bir çınar var ağlayan çınar deniliyor Zira köklerinin büyük bölümü göl içinde olduğundan gövdesinden sular sızıyor.Bugünlük bukadar herkese sevgiler..

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhabalar...Harika bir yermiş,ben göremedim henüz... Benim oğlumda 18 oldu,önceden deliriyordu,çocuk doktoruna gitmeye:) Aynılar yani:)

laleninbahcesi dedi ki...

yıllar öncesi , hatta lise yılalrım desem inanın, yolumuz her nasılsa düşmüştü oralara. Çok güzeldi gerçekten. O gün yanımızda , şimdi hayatta olmayan eniştem ve annem de vardı. Yazınızı okuyup resimlere bakınca o günler geldi aklıma, hey SAllahım bir zamanlar ne kadar şendik dedim. Sevgiler bıraktım size

Goksu dedi ki...

Ana -kiz ne guzel vakit gecirmissinizdir, kiskanmadim desem yalan olur:)

Fotograflar muhtesem, Bursa cevresinde ise ne kadar cok gorulecek guzel yer var, hem de bir suru lezzetli yemekle birlikte...:)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin