Bir Fincan Kahve Olsam.....
Ben yemeklerden sonra kahve içmeyi çok severdim reflü olmadan önce.....Şimdilerde arasıra eşimle keyif yapıyorum.Kahveyi fincanda pişiriyorum.Alışınca çok kolay oluyor.Ancak biraz dikkat istiyor,ocaktan alınma zamanının iyi belirlenmesi lazım.Önce bir çaykaşığı kahve ve içenin keyfine göre şeker fincana konur.Üzerine soğuk su eklenir.
Fincan yarıma kısılmış ocağa direkt konur...İşte bu andan sonra başından ayrılmadan gözlemek gerekiyor.Zira kabarmaya başladıktan sonra hemen ocaktan tabağa almalısınız.Zira bir sürede burada köpük yapıyor..Kaynama en aza inince servis yapabilirsiniz ...
Aman dikkat!!!!! fincan sıcaktır.AFİYET OLSUN..
6 yorum:
çok ilginç, fincan nasıl çatlamıyor. Ne kadar ısıya dayanıklı olsa da, direkt ataeşe dayanması nı merak ettim. sevgiler size ve bol keyifler
yeni yerin hayırlı olsun,ah şu kahve elimde olsada içsem ,nasıl fincan çatlamıyor merak ettim doğrusu,sevgiler.
ohhbe
Ablacim kahveye geldim.Bilgisayarim cöktü.uyduruk bir tane buldum simdilik.idare edecegim.msn e bile ilk bugun girdim.Mesaji yeni gordüm.cok mutlu ettin beni.hatirlanmak cok guzel.
Sevgiler
çok ilgimi çekti fincan çatlamıyor mu? şimdiye kadar hiç çatladığı oldu mu? çok merak ettim cezve bulaştırmadan harika doğrusu
Selam Hülya ablacığım sayfana, çalışmalarına ve bu fincanda kahve olayına bayıldım tebrik ediyorum seni, yazılarının takipçisi olacağım, merakla yeni fikirlerini ve fincanda kahvenin detaylarını bekliyorum, yanılmıyorsam özel bir fincan o. Seni çok öpüyorum en kısa sürede tekrar görüşmek üzere evdekilere kucak dolusu selam ve sevgiler Halime Giray
Selam Hülya ablacığım sayfana, çalışmalarına ve bu fincanda kahve olayına bayıldım tebrik ediyorum seni, yazılarının takipçisi olacağım, merakla yeni fikirlerini ve fincanda kahvenin detaylarını bekliyorum, yanılmıyorsam özel bir fincan o. Seni çok öpüyorum en kısa sürede tekrar görüşmek üzere evdekilere kucak dolusu selam ve sevgiler Halime Giray
Yorum Gönder